Papa Shenouda III, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte a trecut la Domnul :
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, Papa Shenouda III, a trecut la Domnul, sâmbătă, 17 martie 2012, la vârsta de 88 de ani, după cum ne informează Agenția Națională de Presă - Agerpres, citând televiziunea publică egipteană.

Cauza decesului nu a fost precizată pentru moment, însă liderul celei mai importante biserici creştine suferea de probleme de sănătate de mai mulţi ani.

Papa Shenouda III s-a născut cu numele de Nazeer Gayed Raphael, în satul Abnoub, în apropiere de Assiut - Egipt, la 3 august 1923 și a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte în 1971, după moartea Patriarhului Chiril al VI-lea.

Creştinii copţi reprezintă peste 10% din populaţia de 80 de milioane de locuitori a Egiptului.

Evenimentul Zilei ne informează că aproximativ 100 000 depersoane și-au petrecut noaptea în faţa Catedralei Patriarhale ”Sfântul Marcu” din Cairo pentru a-și lua rămas bun de la trupul neînsuflețit al Papei Shenouda al III-lea.

Guvernul Egiptean a oferit creştinilor copţi trei zile libere, pentru a participa la funerariile Patriarhului lor.

Citând BBC, Evenimentul Zilei informează că mesaje de condoleanţe au sosit din întreaga lume, inclusiv de la Papa Benedict al XVI-lea şi de la preşedintele american Barack Obama, care l-a lăudat pe Patriarhul Shenouda ca fiind „un susţinător al toleranţei şi al dialogului religios”.

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a transmis de asemenea un mesaj de condoleanțe pe care îl puteți citi pe site-ul nostru.

Sursa

           

Articol publicat în 18-3-2012