Pace celor ce vin, Bucurie celor ce rămân, Binecuvântare celor ce pleacă!
90 de ani de la reînfiintarea Eparhiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului si Clujului (1921-2011):
Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului se află în pragul unui moment jubiliar din relativ tânăra ei istorie, când, la începutul lunii decembrie se vor împlini 90 de ani de la reînfiinţarea Eparhiei, pe solul vechilor episcopate ştefaniene, de la Feleac şi Vad.
Sărbătorirea acestui moment aniversar se va face printr-o suită de evenimente culturale şi religioase, care se vor desfăşura, la Cluj-Napoca, în perioada 3-8 decembrie 2011, după următorul program:

• Sâmbătă, 3 decembrie 2011
12.00 Festivalul-concurs - colinde şi tradiţii de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”, în Sala de spectacole a Cercului Militar din Cluj-Napoca, cu participarea elevilor din şcoli şi licee.

• Luni, 5 decembrie 2011

10.00 Sesiunea de comunicări „Eparhia Clujului la 90 de ani. Istoric, evenimente, personalităţi”, în Aula „Nicolae Ivan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

• Marţi, 6 decembrie 2011 (Sfântul Ierarh Nicolae)
9.30 Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, oficiată de un sobor de arhierei în frunte cu Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
13.00 Deschiderea oficială a Muzeului Mitropoliei Clujului din demisolul Catedralei Mitropolitane.

• Miercuri, 7 decembrie 2011

12.00 Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Aula Magna.

• Joi, 8 decembrie 2011

19.00 Spectacol de Gală pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, susţinut de Prof. Univ. Dr. Ioan Bocşa şi Grupul Icoane şi de Grupurile corale „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu şi „Ave Musica”, dirijat de Conf. Univ. Dr. Ciprian Para. Intrarea la concert este liberă.
           

Articol publicat în 3-12-2011

->
Campanii
Comunicate - Patriarhia Română
Conferinţe
Decese
Episcopii - oficiale
Evenimente Sopor
Evenimente: Biserica şi Şcoala
Evenimente: Cronici / semnalări
Hram
Maxime şi Cugetari
Poziţii
Slujba de priveghere
Slujbe
Ştiri din Patriarhia Română
Video - Audio...