Pace celor ce vin, Bucurie celor ce rămân, Binecuvântare celor ce pleacă!
Daruri pentru preoţii cu lăcaşuri de cult în construcţie:
"Preoţii din Arhiepiscopia Bucureştilor care au lăcaşuri de cult în construcţie şi consolidare au primit daruri din partea Patriarhului României. Evenimentul a avut loc la 10 februarie 2012, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe aceştia încurajându-i în activitatea lor şi le-a dăruit un costum clericar format din reverendă, suprareverendă și un fes, arătând că acesta este un mic semn de încurajare în timpul unei lucrări mari şi sfinte.

În cuvântul de învăţătură, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a vorbit preoţilor prezenţi despre importanţa construirii de lăcaşuri sfinte, subliniind faptul că atunci când se contruieşte o biserică se deschide o poartă nouă a cerului.

”Construirea unei biserici nu are echivalent în lumea aceasta cu construirea altui edificiu pentru că biserica reprezintă, în timp, locul în care noi căutăm şi pregustăm viaţa veşnică. Biserica este spaţiul în care ne întâlnim cu Dumnezeu Cel mai presus de spaţiu şi timp. Este locul în care se întâlnesc generaţiile trecute, prezente şi viitoare, de aceea facem pomenirea viilor şi a celor adormiţi în Domnul. Biserica este singurul loc din lume unde se dobândeşte iertarea păcatelor. Biserica este casa Preasfintei Treimi şi este locul în care găsim adevărata bucurie şi adevărata fericire şi anume a legăturii omului cu Dumnezeu, Izvorul păcii al fericirii şi al bucuriei veşnice. Când construim o biserică construim o casă a lui Dumnezeu, a Preasfintei Treimi şi în acelaşi timp deschidem o poartă nouă a cerului”, a spus Preafericirea Sa după cum ne informează Radio TRINITAS".

Sursa

Să dea Dumnezeu să le poarte cu cinste şi cu demnitate.

           

Articol publicat în 10-2-2012